Ångest, tillfredställelse och kladdiga fingrar

Fullt ös nu med målandet inför Höstsalongen den 30 sept  – 2 okt på Kistamässan. Vid sidan om mina vanliga uppdrag så målar jag. Vissa dagar funkar bara ingenting och det jag gjort kan sluta med aggresiva penseldrag över alltihop så allt blir en grå-beige-brun färgmassa. En perfekt grund för att börja något nytt kanske. Det finns inget så uppfordrande som en vit fin dyr duk så när jag tar en misslyckad duk då släpper kraven. Make it happen! Och det är just det, det måste bara hända, och det gör det – ibland och då är jag bara så nöjd. För när jag hittat känslan och det jag målat ”bara hände” så tycker jag det blir allra bäst. När mitt kritiska öga inte tittat och bedömt utan när det händer, när mitt hjärta och händer jobbade ihop utan inblandning från storasyster Hjärna.

Den här gjorde jag när det kändes just så här. Kanske inte en hand-hjärta tavla mer en illustration hur det kändes just den dagen då både händer, hjärta och hjärna famlade vilt!

Och så ett litet tips. Åker ni till Paris. Besök Konstnärsbutiken som tillverkar sina egna oljefärger. Underbara. 57, quai des Grands Augustins. http://www.charvin-arts.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *