Jag är i Lattefärgsträsket!

Vårt radhus ska få ny fin kostym. I slutet av 40-talet när vårt putsade radhus byggdes så ville man att fasaden skulle imitera sten. Nu över 60 år senare så är fasaden i sten! All småsten som låg inbäddad i den infärgade spritputsen ligger på ytan som försummade noppor på en gammal tröja.
Nu är murarmästarna här och slipar, tvättar och lagar putsen innan det är färgens tur att målas på. I den kulör vi valt. Eftersom vi vill vara trogna huset så väljer vi en stenfärg som ursprunget. Med fyra olika provmålade beigea kulörer som liknar både det ena och andra inser jag att jag hamnat i lattefärgsträsket. Färgen latte må vara både omodernt och fantasilöst och hopplöst ute men jag älskar ju en latte. En god varm krämig latte gör mig glad i hjärnan så då måste det ju funka på vårt hus också. Ska bli spännande att se.

It is time for our townhome to get a new look. The exterior of the house has not been tended to for over 60 years so now it is time. Since we want to be true to the character of the house we choose to go with the original color of the house, whatever that is after years of snow, dirt and windtear. After seeing all my big color swatches I realize that I have landed in the hell of the color latte – beige. (Means no bold designdecision taken here.) But I happen to love latte. A creamy, warm morning latte makes my brain happy. So if I love latte it can’t be wrong on our house.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *